Kesäaktiviteetit

Kikkapakki

Voit laittaa koko mielikuvituksesi peliin, kun suunnittelet itsellesi perhoa kalan narrausta varten. Jos kuitenkin epäilet tarvitsevasi apua toteutukseen, käy kalastus.com -sivuilla. Ehkäpä jonkun isä tai tuttu harrastaa perhokalastusta ja on halukas opettamaan teille perhonsidonnan salat. Keväinen lemmikkikoiran karvanlähtö takaa perhonsitojalle loppumattoman materiaalin lähteen!

Kolon ovet heiluvat

Suomessa on paljon vapaaehtoisia pelastuspalveluja kuten Operaatio lumihiutale, Vapaaehtoinen palokunta ja Pelastuskoiraliitto. Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu (Vapepa) on järjestöjen yhteenliittymä ja sen tehtävänä on tukea vianomaisia erityisesti paljon pelastushenkilöstöä vaativissa tehtävissä.

Merillä ja sisä-vesillä pulaan joutunut veneilijä saa apua Suomen Meripelastusseuraan kuuluvilta vapaaehtoisilta auttajilta. Tiesitkö muuten, että yllättävän moni meripartiolainen on partioharrastuksensa lisäksi myös järvi- tai meripelastusseuran toiminnassa aktiivisesti mukana.

Tekoja pallomme hyväksi

Nyt kääritään hihat ja aletaan hommiin ympäristömme hyväksi. Voitte osallistua meripartiolaisten ja Merentutkimuslaitoksen yhteiseen projektiin Noduun tai valita jonkin toisen ympäristöhankkeen oman lähiseutunne alueelta

Leonardo da Vinci kalpenee

Suomen kesä ja kaunis järvimaisema. Ikuistakaa kameralla tai vesivärimaalauksella virtaava puro, tyyni järvi tai vaikkapa kuohuava meri.

Taivas kattona – sammal mattona

Järvi näyttää erilaiselta tarkasteltaessa sitä rannalta, ison veneen kannelta tai matalikkoja viistävästä kajakista. Järvi tarjoaa omanlaisensa seikkailun vedenrajassa liikkuvalle melojalle. Scoutwikistä saat tietoa varusteista, melonnasta ja turvalisuudesta.