Kesäaktiviteetit

Meloja

Kesäleiri tai -retki on hyvä tilaisuus järjestää laumalle tai miksei vaikka koko lippukunnallekin elämyksellistä puuhaa melonnan parissa. Jos lippukunnalla ei ole omia kanootteja/kajakkeja niin kysykää, jos jonkun lippukuntalaisen perheestä löytyisi tai selvittäkää mistä kotikaupungissanne niitä voisi vuokrata. Hyviä tahoja selvittää asiaa on esimerkiksi kaupungin virkistystoimi, melontaseurat, seurakunta, leirikeskukset..

Kanootti ja kajakki

Monille sudenpennuille melominen voi olla aivan uusi asia. Siksi onkin hyvä tutustua kajakkiin tai kanoottiin perin pohjin. Parhaat olosuhteet tähän on varmasti kesällä matalassa rannassa veden ollessa lämmintä. Partiowikistä saa arvokasta tietoa niin varusteista ja turvallisuudesta kuin melomisen harjoittelustakin.

Onkiminen

Onkiminen on mukavaa puuhaa ja mikä parasta siihen ei tarvitse ostaa kalliita välineitä. Oma onki on helppo rakentaa itse!

Jokamiehenoikeudet

Miettikää jokamiehenoikeuksia myös vesistöjen kannalta. Mitkä oikeudet ja velvollisuudet on kalastajalla ja veneilijällä?

Katso tietoa Reppu-kirjasta sivulta 170 kohdasta ”Jokamiehenoikeudet” ja verkosta osoitteesta: www.ymparisto.fi/jokamiehenoikeudet.fi.

Veden elämää

Pysähtykää tutkimaan veden ja rantojen monimuotoista elämää. Näkyykö näkinkenkiä, entä vesihämähäkkejä?

Pelastusliivit

Pelastusliivit ovat erittäin tärkeät niin meloessa kuin muussakin vesillä liikkumisessa. Tutustukaa pelastusliiveihin, käykää yhdessä läpi pillin, kauluksien ja jalkahihnojen tarkoitus. Opetelkaa pukemaan pelastusliivit päällenne ja ottakaa kisa, kuka on nopein ja samalla huolellisin. Seikkailijoiden partio-ohjelmasta saa myös hyviä vinkkejä pelastusliivien käyttöön.