Kesäaktiviteetit

Liikunta

Vedessä on hauskaa harrastaa liikuntaa ja kisailla. Miten olisi rantavedessä aarteenetsintäleikki tai pikku kilpailu kanooteille tehdyllä temppuradalla? Turvallisuusasiat kerrataan ennen leikkiin ryhtymistä ja rannalla tähystävät turvallisuutta valvovat silmäparit.

Linnut

Keväällä ja alkukesästä on lintujen elämä vilkkaimmillaan. Muuttolinnut saapuvat Suomeen ja pesänrakennuspuuhat alkavat tohinalla. Kevät onkin paras vuodenaika lähteä linturetkelle. Vesilintujen puuhastelua voi seurata esimerkiksi rannoille pystytetyistä lintutorneista. Apua tunnistukseen saa lintukuva-nettisivuilta. Tehkää lista vesilinnuista, jotka näitte retkellänne.

Vedenpuhdistaminen

Suomi on tuhansien järvien maa ja olemme tottuneet puhtaaseen luontoon ympärillämme. Mutta onko kaikki vesi juomakelpoista ja miten siitä saa sellaista? Kuinka paljon tarvitsemme puhdasta vettä retkipäivän aikana ja olemmeko tottuneet tuhlaamaan sitä arkena? Tätä aktiviteettia suorittaessasi tulet huomaamaan ettei mikään muu sammuta janoa niin kuin raikas ja puhdas vesi.

Luonnonsuojelu Suomessa

Suomen luonto on pääosin puhdas, mutta meilläkin on paikallisia ympäristöongelmia sekä uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja. Partiolainen kunniottaa ja suojelee luontoa. Suomen luonnosta ja ympäristöstä saat tietoa ympäristö-nettisivuilta. Millaisessa kunnossa vesistömme ovat? Ottakaa selvää Itämeren tämän hetken tilasta ja etsikää tietoa järvien rehevöitymisestä.