Kevätaktiviteetit

Paperihommia ja purjehdusta

Paperihommat kuuluvat osana purjehdukseen. Tarpojan on hyvä tietää, miksi ja miten veneen päiväkirjaa, eli lokikirjaa, päivitetään. On hyödyllistä katsoa jälkeen päin matkan etenemisen yksityiskohtia. Talvella kokouksissa on hauska lukea lokikirjaa ja muistella vesillä vietettyjä kesäpäiviä. Reppu-kirjasta sivulta 140 saa lisää tietoa lokirjan pidosta.

Liikunta

Metsässä pääsee lujaa talvellakin. Älä turhaan tarvo hangessa pelkät saappaat jalassa, vaan kokeile metsäsuksia tai lumikenkiä. Vai kiinnostaako enemmän retkiluistelu tai vaikkapa curling? Nyt voiteet pohjiin ja keväthangille! Reppukirjan sivulta 176 saa tietoa suksihuollosta ja sivulta 182 jääturvallisuudesta.

Maastoliikunta

Pelatkaa vartion kanssa yhtä tai useampaa vauhdikasta lajia esimerkiksi hankipalloa, tukkihumalaa, suofutista, pulkkamäkeä tai mäenlaskua suksilla.

Kalastus

Oma kalasaalis maistuu aina maukkaimmalta! Pidetään ympäristöstä huolta, jotta voimme nauttia ahdin antimista tulevaisuudessakin. Kalastuksesta saat lisätietoa Reppu-kirjan sivuilta 74 – 77. Lisäksi internetistä saa paljon tietoa kalastamisesta esimerkiksi sivuilta www.kalastajat.com.

Kansallis- ja luonnonpuistot

Tutustukaa kotiseutujen retkialueisiin sekä kansallis- ja luonnonpuistoihin. Miten niissä voisi retkeillä esimerkiksi meloen tai purjehtien? Voisiko retkellä villiintyä vedestä ja suorittaa veteen liittyviä aktiviteettejä tarpojien ohjelmasta? Retkeilystä on paljon tietoa Reppu-kirjan sivuilla ja Partiowikissä.