syksyaktiviteetit

Ylitys

Tarpoja ei jää joen penkalle ihmettelemään, vaan  kokoaa hetkessä rinkkalautan tai A-pukin, jotta matka taas jatkuu. Talven tuloa odotellessa on hyvä myös opetella epävarman jään ylitys. Partiolehden numerossa 2 /2013 on hyödylinen artikkeli, joka vie tarpojan yli vetten.

Heikot  jäät

Järven jäällä on kivaa hiihtää ja käydä pilkillä, mutta turvallisuuden vuoksi on tiedettävä virtapaikat ja mahdollisten heikkojen jäiden sijainti. Suomessa jäihin putoaa useita ihmisiä. Tällaisessa tilanteessa ensimmäisenä paikalle tulevien auttajien pelastamistaidot tulevat tarpeeseen.

Riista- ja kalaruuat

Kalaruuat ovat terveellisiä ja maukkaita. Erityisen hyvälle ne maistuvat, kun pääraakaineena on oma kalansaalis. Kalan perkuu ja fileointi kysyvät sorminäppäryyttä, jota varsinkin isät ja isoisät opettavat mieluusti.

Turvallisuus

Turvalliseen vesillä liikkumiseen kuuluu hätämerkkien tunteminen ja veneen turvallisuusvälineiden käytön osaaminen. Miettikää yhdessä, minkälaiset turvallisuusvälineet ovat tarpeen soutuveneeseen, purjeveneeseen ja valtameriristeilijään. Kaikilla on ainakin yksi yhteinen turvallisuusväline, mikä se on?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *